Odjel za odrasle

Stripovi za odrasle

generic odrasli 1David S. Ludwig po struci je endokrinolog ali i profesor na Medicinskom fakultetu i Fakultetu za javno zdravlje Harvardskog sveučilišta. Također vodi Centar za sprečavanje pretilosti u Dječjoj bolnici u Bostonu. U svojem znanstveno-istraživačkom radu bavi se proučavanjem utjecaja hrane na hormone, metabolizam, tjelesnu masu i vitalnost.

U knjizi “Uvijek gladni” objašnjava zašto su tradicionalne dijete neučinkovite. Njegova istraživanja pokazuju da dijete s niskim unosom masnoća rade protiv organizma jer potiču masne stanice na nagomilavanje bespotrebnih kalorija. Dr Ludwig smatra da smanjivanjem unosa kalorija postojeće stanje se samo pogoršava-um i metabolizam se hvataju u koštac u sukobu u kojem vi jednostavno ne možete pobijediti!

 

generic odrasliYu-jeong je mlada, lijepa i bogata i u totalnom rasulu. Slikarica je, predaje na fakultetu, proslavila se kao pjevačica izvodeći nacionalnu himnu. Površno gledajući Ju-jeong je uspješna mlada žena no treći pokušaj samoubojstva navješćuje da ispod estravagantnog i života na visokoj nozi postoji nešto traumatično i razarajuće. Istovremeno iza zatvorskih zidova, Jun-su, čeka izvršenje smrtne kazne. Uz pomoć treće osobe, Monice ovo dvoje stranaca provoditi će vrijeme četvrtkom suočavajući nas sa svojim nesretnim sudbinama.

Roman preispituje zločin i kaznu, život i smrt, krivnju i oprost istovremeno ispisujući poetičnu posvetu ljubavi i suosjećanju. Prošaran religijskim tonom roman ponire u ljudsku dušu razapetu traumom, krivnjom i iskupljenjem uz istovremenu kritiku društva čije se promjene tragično prelamaju na pojedincu.

 

world of books
Godine 2010. kolekcija suvenira Michaela Jacksona-uključujući glasovitu bijelu rukavicu ukrašenu kristalima-prodana je na dražbi za više od miljun dolara tipu koji je, službeno, bio tek neugledni ministar šumarstva malene Ekvatorijalne Gvineje. A 2014. ukrajinski revolucionari zaposjeli su palaču svrgnutoga predsjednika i pronašli zoološki vrt s fazanima, pozlaćenim kupaonicama i plutajući restoran napravljen po uzoru na španjolsku galiju.

Koliko god čudno zvučalo, postoji poveznica između tih događaja i Rachel Maddow je slijedi do izvora: nezamislivo unosne i podjednako korumpirane industrije nafte i plina.

google new

Navigiraj me

Prijavite se na naš newsletter Prijava