Događanja

Služba MarialskaU Knjižnici i čitaonici Šenkovec predstavljen je veliki međimurski pisac i u svoje vrijeme, 17. stoljeće, najbolji propovjednik Hrvatske Mihalj Šimunić i pretisak njegova djela Služba Marialska koji je priredio Vladimir Mihaljević. Među najvećim je kajkavskim piscima uopće. Nedelišćanac. Suvremenik Jurja Habdelića, Jurja Križanića - također župnika u Nedelišću, Petra, Katarine i Nikole Zrinskoga, Frana Krste Frankopana.

Upravo je on, poslan u Bolognu da tamo sagradi Hrvatski zavod pri tom Sveučilištu pa je dobar dio intelektualne elite Hrvatske, a gotovo cijelog Međimurja školovano u tom Zavodu. Uz to djelo mu ima neprolaznu književnu vrijednost.

Njegova djela: Službu Marialsku i Fenix pokore predstavili su: najbolji poznavatelj kajkavske književnosti prof. dr. Alojz Jembrih, i autor pretiska djela Služba Marialska, prof. Vladimir Mihaljević.
Posebno je obradovao i Zbor Župe sv. Jelene iz Šenkovca koji je svojim nastupom uveličao promociju i predstavljanje. Odlomke iz knjige čitao je g. Tihomir Benčić, pjevao je Vladimir Mihaljević. Pjevale su se stare međimurske popijevke posvećene Majci Božjoj.

Jedan lijepi doprinos upoznavanju međimurske kulturne baštine i bogatstva tradicije.

Pogledajte cijelu fotogaleriju u nastavku

Knjižnica i čitaonica Šenkovec organizira u suradnji sa Glazbenim studiom „Leggieriss“ glazbenu radionicu i to u periodu od 2.4. do 5.4. 2024. godine. Radionica je namijenjena za djecu od 5. pa do 10. godine i odvijati će se svaki dan od 14.00 do 16.00 h.

Ako vam je dosadno a volite glazbu, želite nešto novo naučiti ili se jednostavno samo družiti sa prijateljima možete nam se pridružiti. Veselimo se dolasku!

glazbena radionica ozujak 2024

SAF 3Tijekom zimskih praznika (22.-24.2.2024.) Knjižnica i čitaonica Šenkovec organizirala je trodnevnu radionicu animiranog filma za osnovnoškolce, pod vodstvom filmske pedagoginje i animatorice Jasminke Bijelić Ljubić (ŠAF Čakovec), a pod nazivom “Animirani praznici u mojoj knjižnici”. Cilj radionice bio je djeci približiti svijet animiranog filma, ne samo kroz oči konzumenata, već i kao stvaratelja filmskog djela. Kroz tri dana u radionici su djeca kreirala kratku priču na temu knjiga, osmislila likove te ih animirala u tehnici kolaža direktno ispod kamere. Na kraju su djeca osmislila zvukove te glazbu za film “Pustolovna knjiga” u trajanju od čak dvije minute. Mali animatori bili su: Leon Posavec, Marija Kečkeš, Erin Pintarić, Greta Ribić, Martin Soldat, Helena Kekić te Andrija Magdalenić.
Glazbu za film osmislila je i odsvirala Marija Kečkeš, što predstavlja svojevrstan raritet u radu tako kratke filmske radionice.

Djeca su kroz radionicu upoznala “drugu stranu” filmskog stvaralaštva – mukotrpan rad, upornost, ali i timski pristup te važnost zajedničkog angažmana u svim segmentima produkcije.

Animirani film “Pustolovna knjiga” možete pogledati na Youtube kanalu Knjižnice.

Pustolovna knjigaPustolovna knjigaPustolovna knjigaPustolovna knjiga

Knjiznicnica animirani 2024U suradnji sa ŠAF-om pozivamo sve zainteresirane na Radionicu animiranog filma za djecu od 8-11 godina.


Ako želite provesti zimske praznike u druženju s prijateljima i dobrim knjigicama a sve to uz crtanje, rezuckanje, smijeh i vesele, kratke i slatke animirane priče javite nam se na telefon 343-751 ili mail knjiznicasenkovec@gmail.com


Broj sudionika je ograničen na 12-ero djece pa Vas molimo da se zainteresirani jave najkasnije do utorka .


Termini radionica: srijeda, četvrtak, petak od 14-16 sati

eft radionica veselionicaOvo je vrijeme otpuštanja svega starog i prelaska u novu godinu,

Često sami radimo razna sumiranja, otpuštanja raznih pa i emocionalnih težina i očekujemo ili planiramo nešto novo.. Vjerujem da ćete se složiti da se kroz godinu se nakupi svega!?

Takvo što dobro bi došlo i djeci. Jer se i njima, kroz godinu, razne težine nakupe u "ruksak na leđa". I ona bi trebala moći istresti te  sakupljene energije stresa i otvoriti unutarnji prostor, svježini , mirnoći i radosti. 

A kako je ovo još uvijek, vrijeme blagdana i darivanja pozivamo Vas na besplatnu EFT RADIONICEU VESELIONICU za svu djecu od 6 - 12 godina.

Želja nam je opustiti djecu tapkanjem, pričama i raznim igrama te im pomoći rastopiti sve otežale emocije. Djeca će naučiti kako da sami sebi pomažu i postižu unutarnju radost, mir i samopouzdanje, kad god im je potrebno... Jer tapkanje djeluje čudesno na svim razinama: emotivnom, fizičkom, psihičkom. I otpušta hormone sreće!

Radionica će se održati u prostorijama Knjižnice u Šenkovcu, dana 04. 01 2024. (četvrtak) u vremenu od 17 - 18 h.

Voditeljica radionice je Gordana Stojičić Lesar  -  EFT/MR/MRPL praktičarkagoogle new

Navigiraj me

Prijavite se na naš newsletter Prijava