Novosti

Noviteti TravanjOvaj tekst mogli bismo nazvati i „za svakoga ponešto“ pa ako se želite opskrbiti novitetima za približavajuće praznike-navratite u knjižnicu!

Tako nudimo malo SF-a, monografiju u povodu obilježavanja 10 -godišnjice postojanja BTS-a (za ljubitelje južnokorejskog boy banda), pokoju fetu krimića, nekoliko štruca ljubića… Izdvojili bismo knjigu „Raj“ Abdulrazaka Gurnaha (dobitnik Nobelove nagrade) o odrastanju afričkog dječaka Yusufa u kojoj se isprepliću mitovi i snovi sa pričom o odrastanju dječaka u uvjetima surove europske kolonizacije i nasilja na području istočne Afrike.

Tu je i Maša Kolanović sa knjigom „Poštovani kukci i druge jezive priče“ ili kako to u svom osvrtu na knjigu kaže Kristian Novak „odmah prvom pričom uvući će vas u zonu sumraka po mjeri Burtona i Kafke. Sa zadnjom će, pak, postati jasno da nije to ni Tim, ni Franz, ni zona sumraka. Ona piše o nama, o ovoj zemlji u ovome trenutku. Učinite si uslugu i čitajte ovo“.


I na kraju ako želite pripremiti slane i slatke slastice tipa „Lisnata Napadačka vrba“, „Palenta s perona 9 i ¾“ „Keksi-mačevi Gryffindora“, „Puslice kuće Hogwarts“-pogodili ste! Radi se o Službenoj Harry Potter kuharici: 1. i 2. dio! U slast!

google new

Navigiraj me

Prijavite se na naš newsletter Prijava